S&C
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
top
logo

On Line

We have 25 guests online

Ημερολόγιο

October 2017
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Αναζήτηση στο Site

Πείτε χρόνια πολλά:ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Δημόσια εμφάνιση Τεκτόνων στην Πάτρα!-Έδωσαν τρόφιμα και άλλα είδη στο ΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 20 April 2014 14:23

ΚΥΡΙΑΚΉ, 20 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2014

 
(Σημ.Blog: Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδαhttp://www.dete.gr)


Το "παρών" στην κοινωνική και φιλανθρωπική πρωτοβουλία «Δώσε το Παρών», που διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Πλατεία Γεωργίου έδωσαν και οι Τέκτονες της Πάτρας.

Ήταν η πρώτη φορά που οι «Τέκτονες» (ή κατά το «λαϊκότερο» Μασόνοι) όχι μόνο εμφανίζονται δημόσια αλλά «σφραγίζουν» την παρουσία τους επωνύμως με μία δωρεά, μία φιλανθρωπική κίνηση.

Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία της Τεκτονικής Στοάς Φάρος, που έχει έδρα την Πάτρα, επισκέφτηκε τον χώρο συγκέντρωσης αγαθών στην Πλ. Γεωργίου και παρέδωσε μεγάλες ποσότητες τροφίμων, φαρμάκων και βιβλίων, που συγκεντρώσαν τα μέλη της το προηγούμενο διάστημα.Μάλιστα ανέφεραν στους υπεύθυνους του Δήμου Πατρέων, ότι οι Τέκτονες της Στοάς Φάρος θεωρούν χρέος τους να υποστηρίζουν, εκτός από τις δικές τους φιλανθρωπικές δράσεις και άλλες πρωτοβουλίες, σαν την συγκεκριμένη, που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση, την προσφορά και την κοινωνική αλληλεγγύη, ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.

Είναι γνωστό ότι τέτοιες οργανώσεις περιβάλλονται από μία «ομερτά», έναν μυστικισμό και προκάλεσε εντύπωση σε πολλούς το γεγονός της δημόσιας παρουσίας Τεκτόνων (μελών Μασονικής Στοάς).

Πολλοί εκτιμούσαν πως από τη στιγμή που Τέκτονες της Πάτρας «ξεπέρασαν» και αυτό το «φράγμα», θα ξεκινήσουν την εντονότερη παρουσία τους στα «κοινά», δραστηριοποιούμενοι κυρίως σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.
Προφανώς θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να «περάσουν» το μήνυμα πως ο Τεκτονισμός είναι μία φιλανθρωπική οργάνωση που έχει στόχο την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό και όχι κάτι το οποίο θα πρέπει να «φοβάται» και να αντιμετωπίζει εχθρικά η κοινωνία.

Η Πάτρα «πρωτοπορεί»

Όπως είχαμε γράψει και στο παρελθόν, η Πάτρα είναι πόλη - πρωτοπόρος και στον Τεκτονισμό. Η πρώτη εμφάνισή τους καταγράφεται στις αρχές του 19ου αιώνα και η δραστηριότητά τους εντείνεται με την ίδρυση στην Πάτρα της τρίτης κατά σειρά τεκτονικής στοάς στην Ελλάδα το 1895. Από τότε έχουμε την συνεχή παρουσία τους στην Πάτρα με κάποιες βέβαια αναγκαστικές διακοπές. Η πρώτη πάντως ελληνόφωνη στοά που δημιουργήθηκε στην Πάτρα ήταν ο Αρχιμήδης, η τέταρτη κατά σειρά στοά της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1863. Σύντομα όμως πρέπει να έγινε ανενεργή.. Μετά τον Αρχιμήδη ακολούθησε ο Αχαϊκός Αστήρ, με έτος ίδρυσης το 1889, ο οποίος όμως διαλύθηκε το 1893. Στη συνέχεια ακολούθησαν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός (Νοέμβριος 1895) με αριθμό ιδρύσεως 22 και ο Φάρος που ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα, το 1996. Ακόμη και σήμερα, επώνυμοι Πατρινοί από τον χώρο της επιστήμης, των επιχειρήσεων και της πολιτικής είναι Μασόνοι και τηρούν με ευλάβεια τα όσα προστάζει ο Τεκτονισμός. Συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις, σε συζητήσεις, σέβονται την ιεραρχία τους. Έχουν όλοι την στολή τους, και συμμετέχουν με συνέπεια στις τελετές, δράσεις και εκδηλώσεις τους.

 
Τελέστηκε μνημόσυνο στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη υπό την αιγίδα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 30 March 2014 13:52

ΚΥΡΙΑΚΉ, 30 ΜΑΡΤΊΟΥ 2014

 


Τελέστηκε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014,από την ομώνυμη σεπτή στοά υπ΄αριθμόν 93 Ανατολής Τριπόλεως,στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών,υπό την αιγίδα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.

Ο Σεβάσμιος Χ. Μ.  σε ομιλία του,αναφέρθηκε στη προσωπικότητα του μεγάλου πολέμαρχου, και πατριώτη, απελευθερωτή της Πατρίδος μας, του οποίου η φωνή και η παρακαταθήκη του, είναι επίκαιρες σήμερα παρά ποτέ.

Εν συνεχεία κατέθεσε στεφάνι στον παρακείμενο ανδριάντα του μέσα σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Αδελφοί εργαστηρίων παρευρέθηκαν με δυναμική παρουσία, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τεκτονικού Ιδρύματος τον Ενδοξώτατο Μεγάλο Διδάσκαλο Γεώργιο Βασιλογεώργη και τον Αντιπρόεδρο - πρόσθετο Μεγάλο Διδάσκαλο Ένδοξο αδελφό Ι. Π.

(Σημ. Συντακτικής Ομαδ. : Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον Μεγάλο Διδάσκαλο της ΜΣτΕ και στον Σεβάσμιο της Σεπτής Στοάς Θεόδωρος Κολοκοτρώνης υπ΄αριθμόν 93 Ανατολής Τριπόλεως για την πρωτοβουλία τους.)
 
Νέα καταδίκη του Τεκτονισμού από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 25 March 2014 16:59

ΠΈΜΠΤΗ, 20 ΜΑΡΤΊΟΥ 2014

 
΄΄ΔΙΣ: ΟΥΔΕΙΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΄΄


Κατά την δεύτερη συνεδρία για το μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος καταδίκασε εκ νέου τον Τεκτονισμό θεωρώντας ως ασυμβίβαστη την πίστη του Ορθοδόξου Χριστιανού με την ιδιότητα του τέκτονος. Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι ούτε υπήρξε στο παρελθόν, ούτε υπάρχει σήμερα Κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος να είναι μέλος οποιασδήποτε Τεκτονικής Στοάς

Παραθέτουμε  το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου (19-03-2014) όπως αυτό έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σημ. Συντακτικής Ομάδας : Μήπως είναι καιρός οι Μεγάλες Τεκτονικές Δυνάμεις της Ελλάδος να σπάσουν τη σιωπή τους……..Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Μάρτιο

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, στην δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με την χθεσινή επίσκεψή του στο Άσυλο Ανιάτων στην περιοχή της Κυψέλης. Ενημερώθηκε από το Διοικητικό προσωπικό και τους υπαλλήλους του Ιδρύματος για τα λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης συνομίλησε και με τους τροφίμους του Ιδρύματος. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέσω της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή», θα προσφέρει καθημερινά 250 μερίδες φαγητού για τους τροφίμους και θα καλύψει τις φαρμακευτικές τους ανάγκες.

Κατόπιν προτάσεως της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποστείλει Εγκύκλιο, δια της οποίας θα ανανεώνεται η διαβεβαίωση της Ιεράς Συνόδου προς το Ορθόδοξο Πλήρωμα, ότι ούτε υπήρξε στο παρελθόν, ούτε υπάρχει σήμερα Κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος να είναι μέλος οποιασδήποτε Τεκτονικής Στοάς. Με αυτό τον τρόπο η Ιερά Σύνοδος εκ νέου καταδικάζει τον Τεκτονισμό και θεωρεί ως ασυμβίβαστη την πίστη του Ορθοδόξου Χριστιανού με την ιδιότητα του τέκτονος.

Μετά την αποδοχή από την Ιερά Σύνοδο της παραιτήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Αθηναγόρου για λόγους γήρατος, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος όρισε Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο.
Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
 
Νίκος Κοζάρης: «Είμαι αντιμασόνος και όσο ζω θα τους πολεμάω...» PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 25 March 2014 16:58

ΣΆΒΒΑΤΟ, 22 ΜΑΡΤΊΟΥ 2014

 


(Σημ: Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα http://www.gatzoli.gr. Τα σχόλια περισσεύουν .)

Καλεσμένος στο στούντιο της Δέλτα Τηλεόρασης ήταν την Παρασκευή, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ" Νίκος Κοζάρης.

Ο κ. Κοζάρης με αφορμή την ανακήρυξη του μασόνου Χρήστου Μανέα ως επίτιμου δημότη Αλεξανδρούπολης, (βλέπε εδω) ξεκίνησε πόλεμο όπως είπε κατά της μασονίας!

«Είμαι αντιμασόνος και όσο ζω θα τους πολεμάω, επικαλούνται το σατανά και βρίζουν το Χριστό, δήλωσε ξεκαθαρίζοντας τη θέση του, έκανε μάλιστα κάλεσμα στους ιερείς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, να μη στηρίξουν το Βαγγέλη Λαμπάκη, διότι όπως ισχυρίσθηκε έφερε τη μασονία και  μασονικά λεφτά στο Δήμο Αλεξανδρούπολης»

"Εγώ αυτό δεν το δέχομαι, τόνισε. Είναι θέμα ηθικό για μένα. Δεν τον θέλω στο σπίτι μου αυτόν τον άνθρωπο".Πηγή:

http://www.gatzoli.gr/2014/03/blog-post_2794.html#ixzz2wiqInm2P4

 

 
Στοά Beneficenza υπ. αρ. 53 - Τελετή εγκατάστασης Σ.Δ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 25 March 2014 16:58

ΔΕΥΤΈΡΑ, 24 ΜΑΡΤΊΟΥ 2014

 
Κέρκυρα: Το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, με κάθε επισημότητα και με παρουσία Πρώην Μεγάλων Διδασκάλων, Επαρχιακών Μεγάλων Διδασκάλων, Μεγάλων Αξιωματικών, Σεβασμίων Διδασκάλων και αντιπροσωπιών των Στοών των επαρχιών: Δυτικής Ελλάδος, Ιονίων Νήσων, Αθηνών και Πειραιώς & Νήσων έλαβε χώρα η Τελετή Εγκαταστάσεως του νέου Σεβασμίου Διδασκάλου της Στοάς Beneficenza υπ. αρ. 53 (Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος), Σεβάσμιου Αδελφού Σ.Φ. Μετά την Τελετή επακολούθησε Επίσημο Δείπνο και Ποτήριον Αγάπης σε εστιατόριο της πόλης προς τιμήν των διακεκριμένων καλεσμένων.

πηγή: http://www.beneficenza.gr/
 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 1 of 46

bottom

Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.